Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Dierenyoga

Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Dierenyoga

Productgroep KIDDO 3 2020
2,95
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Op de groep de Buizerds van SDK Kinderopvang kunnen de kinderen vandaag kiezen tussen twee activiteiten. Eén ervan is dierenyoga. ‘Straks spartelen we hier op de grond als vissen op het droge, dus eerst maken we de vloer nog even schoon’, zegt pm’er Dieke al voorbereidend.

Relaxed en in balans
Yoga zorgt voor ontspanning door inspanning. 
De oefeningen zijn vaak een samenspel van kracht opbouwen, in balans blijven, goed concentreren en loslaten. Door daarbij te letten op de ademhaling, leren kinderen zich te focussen op zichzelf 
en op hun lichaam. Dat is belangrijk voor hun zelfbewustzijn en voor de motorische ontwikkeling.
De eerste keer yoga doen is voor kinderen vaak een beetje onwennig. De ogen dichtdoen en diep ademhalen zorgen ervoor dat kinderen zich bewust worden van zichzelf. Dat kan in het begin nog spannend zijn en wat gegiechel opleveren. Geeft niks, het hoort erbij! Naarmate kinderen vaker yoga doen met elkaar, weten ze wat er komt en voelen ze zich veiliger.
Veel yogahoudingen hebben namen van dieren, zoals de kat, de zwaan en de cobra. Dat spreekt de meeste kinderen meteen aan, want ze kunnen er zelf al concrete houdingen bij bedenken.