KIDDO 5 2017 - (compleet nummer - Nederlandse versie)

KIDDO 5 2017 - (compleet nummer - Nederlandse versie)

Productgroep KIDDO 5 2017
2017
6,95
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

10 Kinderopvang en onderwijs Samen met mama naar de les: In België worden nieuwkomers aangespoord om een inburgeringscursus te volgen. Om de drempel voor moeders met jonge kinderen te verlagen, experimenteren acht samenwerkingsverbanden met een nieuw traject. Moeders kunnen hier Nederlandse les volgen terwijl hun kind erbij kan blijven in de ook voor hen interessante ruimte. Zo maken moeders en kinderen ontspannen kennis met onze samenleving.
23 Acht tips voor betere babyopvang: Afgelopen voorjaar verscheen de handleiding De baby in de opvang van het Expertisepunt Versterk het Jonge Kind van het Nederlandse onderzoeksen adviesbureau Sardes. Hierin staan portretten van kinderopvangorganisaties die uitblinken in de zorg voor baby’s. Managers, pedagogisch medewerkers en experts delen hun visie op babyopvang en geven adviezen over thema’s als wennen, emotionele veiligheid, slapen en spelen. Maryse Nijhof selecteerde voor KIDDO acht praktische tips uit het rapport waarmee je de kwaliteit van jouw babyopvang een boost kunt geven! 
28 Hoeken of speelzones: uitdaging op maat Hoeken: je vindt ze in zowat elke kleuterklas en opvangruimte. Waarom zegt de term speelzones zoveel beter waar het om draait? Wat zijn interessante speelzones? Hoe zorg je ervoor dat die zones tegelijk prikkelend zijn en niet te druk worden? Wat is jouw rol? KIDDO vraagt het aan Ben Vanmeenen, lector Pedagogie van het Jonge Kind aan de Karel de GroteHogeschool. 
34 Vier pedagogisch coaches aan het woord: In je werk met kinderen sta je er niet alleen voor. Er ontstaan in Nederland (net als in België) steeds meer nieuwe, ondersteunende functies binnen de kinderopvang die de kwaliteit van het werk op allerlei fronten naar een hoger plan tillen. Vier coaches vertellen. ‘Ik geef mijn collega’s een duwtje in de rug.’
En verder:
6 Uit het werkveld
9 Op de koffie bij gastouder Hellen Breet
15 MINIMUZE: Boom, ‘t is herfst! 16 Okiddo voor 0 t/m 4 jaar: Voelborden
20 Een pedagogisch curriculum voor jonge kinderen (NL)
20 Educare – Voorbij de opsplitsing tussen leren en zorg (BE)
26 Kinderboeken én KIDDO-Leespluimwinnaars
30 Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Buttonboy
32 MeMoQ deel 2: En wat vinden ouders nu?
38 Op de plank: Kinderkunstworkshops