KIDSTUF 1 complete editie

KIDSTUF 1 complete editie

2021
Gratis

Omschrijving

Met ondermeer:


Elk kind verdient een gezonde start! 
Al een aantal jaren is er het project Gezonde Kinderopvang, een gesubsidieerd initiatief waarin een flink aantal partners samenwerken. Het doel is om kinder- opvangorganisaties toe te rusten met kennis en vaardigheden om de kinderen in alle opzichten een goede en gezonde start te geven.


Lang leve de moestuin!
Eens was een moestuin stoffig, tegenwoordig is het weer hip: lekker buiten in de aarde wroeten en je eigen plantjes telen. Voor kinderen is moestuinieren geweldig om heel veel redenen. En je maakt het net zo ingewikkeld als je zelf wilt.

Vallen is OK!
Elke dag belanden 500 kinderen met letsel op de eerste hulp (SEH). Dat is 1 kind per 3 minuten. Van de ernstige letsels bij 0–11-jarigen, is de oorzaak in 82% van de gevallen een val. Dit komt onder andere door slechte motorische vaardigheden bij kinderen; een groeiend maatschappelijk probleem. 

Help, brokkenpiloten!
Als je op de woorden ‘Kind’ en ‘Ongevallen’ gaat googelen komt er heel wat informatie naar boven. Het is en blijft een onderwerp dat aandacht vraagt. En dat is niet zo 
gek: Kinderen zijn echte brokkenpiloten met stoeien, rennen, ravotten, buitelen, klimmen en klauteren. Gevaar zien komt met de jaren :-)