KIDDO 6 2016 Voorleesspecial

KIDDO 6 2016 Voorleesspecial

Productgroep KIDDO 6 2016
2016
6,95
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

10 KIDDO-Voorleesdossier: Leesplezier vanaf de wieg!:

In november is er opnieuw de Vlaamse Voorleesweek, de jaarlijkse campagne van Iedereen Leest. En in januari zijn er weer de Nederlandse Nationale Voorleesdagen. Maar ook tijdens de rest van het jaar is voorlezen natuurlijk zinvol én fijn. Hoe ga je nu het beste aan de slag met baby’s en boeken? Lees er alles over in dit KIDDO-Voorleesdossier! 


15 KIDDO-Voorleesdossier: Hoe stel je een goede boekcollectie samen?: Dat voorlezen en zelf lezen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen behoeft geen betoog meer. Leuk en aardig natuurlijk, maar hoe pak je het stimuleren van voorlezen nou aan, in je eigen groep of thuis, als gastouder of onthaalouder? Met deze tips begin je bij de basis: het samenstellen van een hele fijne boekencollectie met voldoende uitdaging voor ieder kind!


24 Baby’s en... communiceren: De vele talen van de allerjongsten

Baby’s mogen zich dan nog niet in woorden en volzinnen kunnen uitdrukken, communiceren doen ze wel degelijk. Daarvoor hebben ze vele talen ter beschikking, van geluiden maken en later ook brabbelen, tot lichaamstaal. Hoe kun je met de allerjongsten de dialoog aangaan en waarom is dat zo belangrijk? KIDDO sprak met Annelies Roelandt, educatief medewerkster bij VCOK Vormingscentrum voor Opvoeding en Kinderopvang, en Annick Porte, begeleidster bij groepsopvang Sint-Jozef. 


28 Waarom is circus zo magisch?: Circusateliers of cirsusscholen zijn in opmars. Je vindt ze her en der en het enthousiasme bij de deelnemers is groot. Wat maakt circus zo magisch? En hoe kan de circusbenadering ons inspireren bij het werken met kinderen in de opvang? KIDDO sprak met Steven Desanghere. Hij is auteur van Kijk naar mij! en actief in tal van circuspedagogische initiatieven in binnen- en buitenland. 


En verder:
6 Uit het werkveld
9 High Five
12 Ogen dicht… Kiekeboe! Samen genieten van boeken
18 Okiddo voor 0 t/m 4 jaar: Pannenkoeken bakken
20 Ouders: klant of pedagogisch partner? Trends in ouderbetrokkenheid (NL)
20 Veilig slapen volgens Kind & Gezin (BE)
24 In de babyrubriek: Baby’s en communiceren
26 Kinderboeken én KIDDO-Leespluimwinnaars
30 Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Een exotisch bezoekje
32 Zorgeloos naar de kleuterschool? Samenwerken aan een warme overgang
35 Interactievaardigheden voor gastouders: ontwikkelingsstimulering
38 Op de plank: Handleiding ouderbeleid