KIDDO 5 2010

KIDDO 5 2010

Productgroep KIDDO 5 2010
2010
3,95
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

8 Structuur, regels en ruimte voor initiatief: een evenwichtsoefening: Bobbie is na het spelen met geen mogelijkheid naar binnen te krijgen: scènes op de gang, dikke tranen en een hoop lawaai… Hoe krijg je Bobbie toch naar binnen zonder dat de situatie uit de hand loopt? Grenzen stellen, structuur bieden: hoe je het ook noemen wilt, het blijft zoeken naar een goede aanpak. 
12 Flexibele kinderopvang: een uitdaging voor verantwoordelijken en begeleiders: Iedereen lijkt een mening te hebben over flexibele opvang, ook wie niet meteen met kinderopvang te maken heeft. Ouders moeten vaak hindernissen overwinnen. Een onderzoek van universiteitsstudente Tine Vanderheijden (Universiteit Gent) ging na wat de verantwoordelijken van kinderdagverblijven zelf over die flexibele opvang denken. 
24 Zomer op de buitenschoolse: Veel schoolkinderen gaan in de zomervakantie vaker en langer naar de buitenschoolse opvang. Met een goed zomerprogramma hou je het leuk en uitdagend voor ze. ‘Bij een veelzijdig aanbod van activiteiten komen alle kinderen tot hun recht.’
34 De mogelijkheden en gevaren van Facebook en Hyves: Zomer op de buitenschoolse Facebook, Netlog, Hyves… de afgelopen jaren zijn de sociale netwerken op internet als paddenstoelen uit de grond geschoten. Ze hebben de manier waarop we communiceren, vriendschappen onderhouden, foto’s en informatie delen, voorgoed veranderd. Toch moet je je steeds bewust zijn van de gevaren en valkuilen. Want internet en privacy gaan niet altijd goed samen.
En verder:
4 Uit het werkveld
7 Kinderopvang spreekt!
14 Kind in de natuur 16 Okiddo (voor 2 t/m 4 jaar)
18 Werken met PIPPO in de opvang
20 Babyopvang kan beter! (NL)
20 Kindvolgsysteem Ziko-Vo (BE)
23 Column van Lucia
28 Kinderboeken
30 Okiddo (voor 3 t/m 12 jaar)
32 Kind in de kijker
37 Spraakmakers
38 De blog van Tim