KIDDO 4 2014

KIDDO 4 2014

Productgroep KIDDO 4 2014
2014
6,95
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

10 ‘Alles wat je binnen doet, kun je ook buiten doen!’: Dagelijks in contact komen met de natuur is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Terwijl buiten spelen en natuurbeleving enorm gezond zijn voor kinderen en belangrijk voor hun ontwikkeling. Juist voor de kinderopvang ligt hier een mooie taak. Je hoeft niet per se een bos, strand of boerderij te bezoeken met de groep. Buiten in de tuin of om de hoek is al genoeg te beleven! 
13 BEKDICHTZITSTIL Een ode aan het wild spelende kind: BEKDICHTZITSTIL is een Nederlands/Vlaamse theatervoorstelling, gemaakt voor kijkers vanaf 8 jaar, over kinderen met een label. Drukke kinderen die pillen nemen om de dag door te komen. Opmerkelijke kinderen die elkaar door dik en dun steunen. KIDDO nam in de zaal plaats in een roodpluchen stoel, én interviewde regisseur Raven Ruëll.
30 Waarom vrije creatieve activiteiten zo belangrijk zijn...: Niet door voorbedachte knutselwerkjes na te maken, maar door voluit te experimenteren zijn kinderen pas echt creatief bezig. Dat zegt cultuurpedagoog Sabine Plamper, mede-auteur van het boek Begrijpen met je handen. ‘Bij creatieve activiteiten telt het proces, niet het resultaat.’
36 Wie ben ik? Filosoferen over identiteit: Iedereen is iemand. En wie weet is iemand ook wel iedereen. Wat maakt iemand tot ik en tot niemand anders? En hoeveel ikjes kun je zijn? Je bent een kind, maar op hetzelfde moment ook een vriendje of een broer, een Vlaming of een Nederlander, een jongen of een meisje, een woelwater of een doorzetter... Wie ben je? Ben je jezelf? Of ben je de ander? In deze filosofierubriek kijken de kinderen in de spiegel en houden ze een gesprekje met zichzelf.
En verder:
4 Uit het werkveld
9 High Five! 16 Okiddo 0-4: Rusteloos nieuwsgierig
18 De pedagogische visie van Iván Nagy
20 Het decreet: Alle medewerkers gekwalificeerd (BE)
20 Zomerscholen: Leerzame samenwerking tussen school en opvang (NL)
23 Babygebaren
24 Meer halen uit een opvangdag met beer Kiki
27 Kinderboeken 32 Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Een vierseizoenenschilderij
34 Gezocht Gevonden: pedagogisch coach (m/v)
38 Column van Maaike!
39 GO!-bijlage voor ouders (NL)