KIDDO 1 2016 (Nederlandse versie)

KIDDO 1 2016 (Nederlandse versie)

Productgroep KIDDO 1 2016
2016
6,95
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

10 Reportage: Huis van het Kind Leuven Nieuwe rubriek! Baby’s en … Een Huis van het Kind wordt dé lokale informatie- en ondersteuningsplaats voor alle gezinnen. Onlangs gingen de eerste Huizen in Vlaanderen en Brussel van start. KIDDO snuift de sfeer op in Huis van het Kind Leuven.
16 Nieuwe rubriek! Baby’s en … : In deze rubriek lees je de komende tijd alles over de opvang van baby’s: verzorging, interactie en communicatie, basisbevestigend dragen, veilig slapen en nog veel meer. In dit nummer: Dunstan Babytaal. Leer de vijf geluiden kennen!
De kleine prins als feuilleton In de komende vijf edities vind je in het hart van de Kiddo het magische verhaal van Antoine de Saint-Exupéry, De kleine prins, in een nieuwe vertaling van Martine F. Delfos. Om te lezen en te bewaren!
23 Actief bewegen? Kinderspel! Hoe zorg je dat kinderen voldoende bewegen? Wat is actief spel? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Een artikel met tips en tools om je eigen buitenschoolse opvang energieker te maken.
32 PresentChild Het kind als spiegel : Kinderen zijn spiegels: hun gedrag, spel en ontwikkeling zijn een reflectie van wat er in hun omgeving speelt. Dat is het uitgangspunt van de methode PresentChild. ‘Ik ben me nu veel bewuster van wat ik uitstraal en geef kinderen diepere aandacht.’
En verder:
6 Uit het werkveld
9 High Five 14 Okiddo voor 0 t/m 4 jaar: vrije momenten vol belevenissen
18 Overgangsmomenten: volwaardig onderdeel van het dagritme
20 De klantgerichte rondleiding: haal meer uit de eerste kennismaking (NL)
20 Ervaringsgebieden. Wat vertelt het pedagogische raamwerk daarover? (BE)
26 Kinderboeken én KIDDO-Leespluim!
28 Waarom filmen we?
30 Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Lego Cluedo
34 Pedagogische basisdoelen in de gastouderopvang
38 Column van Stef