KIDDO 1 2010

KIDDO 1 2010

Productgroep KIDDO 1 2010
2010
3,95
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

10 Waarom kinderen graag en vaak fantaseren Kinderen zeggen soms de gekste dingen. Ze beweren zonder blikken of blozen dat hun knuffel kan praten en heeft gezegd dat ze voortaan beter wat later kunnen gaan slapen. Denkbeeldige vrienden, bepaalde situaties en sommige stukken speelgoed nemen een belangrijke plaats in in het denkpatroon van peuters en kleuters. Heel leuk, maar soms ook moeilijk… want hoe ga je daar als volwassene mee om?
18 Van vervangster tot directeur: deze collega’s deden het! Wel eens iets heel anders willen doen? Of heb je het gevoel dat je méér kunt dan op de groep staan? Drie collega’s vertellen over de overstap die ze in hun werk maakten, én geven tips.
25 Snoezelen: een moment van rust en verwondering Sinds 1992 staat het woord ‘snoezelen’ in Van Dale. Deze methode om de zintuigen te prikkelen, is in de loop der jaren steeds meer mensen gaan boeien. Twee van de grootste liefhebbers zijn Joep Derie en Ronny Vanoosthuyse, die het snoezelen voor jonge kinderen in heel Vlaanderen hebben gepromoot. Het grote snoezelboek bundelt hun jarenlange ervaring. 
34 Werken met boxen in baby- en verticale groepen De manier waarop boxen voor de allerkleinsten in een groep worden gebruikt varieert per dag en per groep. Een box wordt al snel gebruikt om een kind in ‘weg’ te leggen. De box ligt vol met speelgoed in de overtuiging ‘dat er dan zeker iets bij zit dat het kind leuk vindt’. Maar je kunt veel meer met een box! Het betrekken van de box bij de groepsruimte en bij stimulerende activiteiten voor de baby’s levert veel op voor medewerkers en kinderen.
4 En verder Kind in de maatschappij
9 Kinderopvang spreekt! 
16 NIEUW: Kind en natuur 14 Okiddo 2-4 
21 Column van Lucia 
22 Het 18e KinderopvangCongres (NL)
22 Kinderen en verveling in de buitenschoolse opvang (BE)
28 Kinderboeken
30 Okiddo 4-12  
32 Kind in de kijker
37 Spraakmakers
38 NIEUW: De blog van Tim 38